Intro

Wie ben ik?

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Maarten en ik ben op het moment van schrijven 30 jaar oud. Toen ik klein was wilde ik schrijver worden, dus de drang om te schrijven heeft lang in mij gezeten. Het schrijven van een boek bleek toch iets moeilijker te zijn dan ik van tevoren had verwacht, daarom heb ik mijn doelen naar beneden moeten bijstellen. In het verleden had ik wel kleine passages geschreven en kleine stukjes op iemand anders zijn blog, maar ik schreef over een onderwerp waar ik snel over uitgepraat raakte. Dus dat had helaas geen lang leven bekoren, daarom ging ik opzoek naar een onderwerp waar ik nooit over uitgepraat raak. Zodoende ben ik uitgekomen bij het beleggen.

Waarom bloggen over beleggen?

Afgelopen jaren heb ik veel vragen gekregen van vrienden en bekenden over het beleggen, omdat zij weten dat ik hier al jaren mee bezig ben. Meestal heb ik wel de indruk dat zij het interessant vinden wat ik te vertellen heb en hoe ik bepaalde aspecten aanpak. Deze kennis deel ik graag met mensen die hierom vragen. Om dit in een breder perspectief te trekken, ben ik van plan om alles op papier te zetten in deze blog over het beleggen. Dan blijft niet alle informatie beperkt tot één persoon. Dan hoor ik jullie al denken: “Maar er zijn toch meerdere blogs over beleggen? ” Ja dat klopt, maar er is maar één blog waar ik mijn visie naar voren laat komen.

Naast het schrijven, trekt het beleggen al meer dan 15 jaar mijn aandacht en hier houd ik mij ook vaak mee bezig. RTLZ is daarom ook een van de programma’s waar ik het liefste naar kijk, zodat ik altijd bijblijf met de laatste ontwikkelingen. Ik zie mezelf als een fanatiekeling bij het beleggen met gezond verstand en hier heb ik mijn eigen visie op. Daarnaast hoor ik al mijn hele leven dat ik een eigen manier van nadenken heb die vaak afwijkt van de rest. Hopelijk geeft dit leuke en interessante inzichten voor mijn blog. Of dit leuk of interessant wordt, is natuurlijk aan jullie, want het is aan de lezer wat die ervan vindt. Mijn eigen visie wil ik wel graag met jullie delen, vandaar dat ik deze blog ben begonnen.

Doel van het beleggen

Mijn doel wat ik uiteindelijk voor ogen heb, is om meer te verdienen met het beleggen dan met fulltime werken. Wanneer dat punt is bereikt, kan ik ervoor kiezen of ik nog wil werken of niet. Wanneer er minder druk achter zit, weet ik zeker dat ik alleen nog maar ga werken zolang ik het leuk vindt. De weg die hiernaartoe leidt en hoe ik dat aanpak, zal ik in deze blog weergeven.

Opleiding

In mijn studententijd heb ik commerciële economie gestudeerd, dus ik heb wel iets opgestoken van de zakelijke wereld. De kennis die ik hier heb opgedaan zal ook terugkomen in mijn blog. Ik ben van plan om dicht bij huis te blijven en alleen te schrijven over onderwerpen waarvan ik denk dat ik daar verstand van heb. Afgelopen jaren is mijn visie op veel onderwerpen wel veranderd, dus ik sluit niet uit dat ik in de toekomst onderwerpen bespreek waar ik later niet meer achter sta.

Eerste ervaring met beleggen

Mijn eerste ervaringen met het beleggen is niet begonnen op de beurs zoals een normaal persoon zou beginnen. Dat zou veel te standaard zijn en dat past niet bij mijn manier om nieuwe gebieden te verkennen. Ik was al met beleggen bezig, voordat ik in de gaten had dat ik investeringen aan het maken was. Ik was namelijk helemaal opgegaan in het online pokeren en investeerde hier in het pokeren zonder zelf te pokeren. Hier ervoer ik voor de eerste keer hoe ik slapend geld kon verdienen.  (Lees hier: Hoe investeer je in pokerspelers)

Eerste ervaring op de beurs

Op mijn 20ste durfde ik het voor het eerste aan om een beleggingsrekening te openen bij ING. Ik maakte een sprong in het diepe en ik maakte bijna alle beginnersfouten die je maar kan bedenken. (Lees hier de beginnersfouten van het beleggen). Desondanks mijn beperkte kennis, was het gelukkig wel goed gegaan. Toen ik mijn eerste aandelen kocht, was het 2010 en de ergste klappen van de financiële crisis waren al geweest. De markt begon zich te herstellen en voor beleggers was dit ook de perfecte tijd om in te stappen in de beurs. Hier zette ik mijn eerste stap om 500 aandelen Aegon te kopen, omdat mijn vader dat toevallig zei. Dat was toen werkelijk mijn totale onderbouwing waarom ik Aegon kocht en niet een ander aandeel.  

Hoe beleg ik nu?

Momenteel heb ik een rekening geopend bij DEGIRO zodat ik geen bewaargeld meer hoef te betalen aan mijn huidige broker. Dit snoepte meer van mijn winst af dan ik van tevoren had verwacht, vandaar dan ik ben overgestapt.

Aangezien het nog wel een tijd duurt voordat ik financieel onafhankelijk ben, heb ik meer risico’s in mijn portefeuille aangenomen. Momenteel bestaat 50% uit trackers en 50% uit aandelen uit verschillende categorieën.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.