Aanbevolen boeken

Toen ik 10 jaar geleden meer te weten wilde komen over beleggen, stuitte ik al snel tegen een heel groot probleem aan. Er was zoveel informatie te vinden, dat ik geen idee had waar ik moest gaan beginnen. Dit heeft ertoe geleid dat ik enkele boeken heb gelezen die ik niet heel goed of niet heel duidelijk vond. Voor de mensen die nu op hetzelfde punt staan als waar ik 10 jaar geleden stond, heb ik een boekenlijst gemaakt waar ik in ieder geval veel aan heb gehad. Voor de beginnende belegger die op zoek is naar sturing, kan je hier een goede start mee maken. Daarna is het makkelijker om je eigen weg te vinden in deze wereld.

Houd wel met het volgende rekening. Ik plaats hier alleen boeken die ik zelf heb gelezen, dus het is altijd mogelijk dat een heel goed boek hier nog ontbreekt. Daarnaast zijn de links affilliate links. Als jullie hierop klikken en iets kopen, kost het jullie niks extra’s, maar ik verdien hier wel een klein percentage op.

#1 De beleggingsillusie

De beleggingsillusie

Het boek de beleggingsillusie is een zeer toegankelijk boek als je wil gaan beginnen met beleggen. Hierin wordt de wereld van het beleggen op een heldere en makkelijke manier uitgelegd, zodat je later weet waarop je moet letten. Door verschillende onderwerpen aan te snijden, kan je jezelf later verdiepen in het onderwerp dat jou het meeste aanspreekt.

#2 Rijke pa arme pa

Rijke pa arme pa

Dit boek legt niet de focus op concrete tips om geld te verdienen op de beurs, maar wel over de mindset van rijke mensen. Er zijn zeer weinig mensen rijk geworden door te werken voor een baas, terwijl school alle leerlingen hier wel op laat richten. Rijke pa arme pa beschrijft de onderwerpen die op school niet worden behandeld om rijk te kunnen worden en hoe je met je geld om moet gaan om dit wel te kunnen behalen. Dit boek ik ook op een toegankelijke manier geschreven in het Engels voor de liefhebbers.

#3 De intelligente investeerder

De inteligente belegger

Warren Buffett vindt dit een van de beste boeken die is geschreven over het beleggen. Aangezien zijn tips mij al veel sturing hebben gegeven, luister ik goed naar zijn aanbevelingen. Iedereen die op zoek is naar verdiepingen over beleggen, kan hier veel uit halen. Houd er wel rekening mee dat dit boek wat lastiger is om te lezen dan de bovenstaande boeken, desondanks staat er wel veel concrete informatie in waar je echt direct mee aan de slag kan.

#4 A random walk down Wall Street

A random wal down Wall Street

De titel van dit boek geeft al veel prijs over de inhoud. Dit boekt kijkt eerst naar de geschiedenis van het beleggen, zodat je leert waar alles is ontstaan. Daarna wordt er uitgelegd hoe zeepbellen in de markt ontstaan en hoe je ze kan herkennen. Daarnaast wordt er ook kritisch naar verschillende theorieën over het beleggen gekeken, zodat je kan zien dat niet alles perfect te onderbouwen is. Na aanleiding van dit boek, hebben mensen een test gedaan om een aap te laten beleggen op de beurs. Tegen de verwachting is, presteert de aap vaak beter dan de gevestigde orde. Dit boek laat je kritisch nadenken over alle theorieën en onderbouwingen die mensen schrijven over beleggen. Na het lezen van dit boek kan je makkelijker een scheiding maken tussen de onzin tips in je omgeving en de echte tips waar je iets mee kan. Persoonlijk gezien heb ik veel aan dit boek gehad als ik met iemand in discussie moest over zijn ´geweldige´ nieuwe beleggingsadviezen.

#5 Think and grow rich

Think and grow rich

Dit boek is al meer dan 80 jaar oud, maar nog steeds relevant. Het gaat niet in op concrete tips hoe je moet beleggen, maar het behandelt meer de mindset die je moet hebben om rijk te worden. Door de juiste mindset voor jezelf te formuleren en deze constant te herhalen, weet je welke richting je op moet gaan. Dit boek geeft je handvatten om jezelf naar elk gewenst doel te laten gaan.

#6 Elon Musk

Elon Musk

Ondanks dat dit boek niet direct over beleggen gaat, ben ik wel van mening dat het belangrijke inzichten geeft. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het aandeel Tesla en Elon Musk staat aan het roer van Tesla. Door het lezen van dit boek, begrijp je de beweegredenen beter van Tesla en ook waar het bedrijf naartoe wil gaan in de toekomst. Ik ben van mening dat je je eigen geld het beste kan investeren in producten en diensten waar je achter staat. Door het lezen van dit boek, kan je zelf bepalen of je achter het merk en de manier van leidinggeven van Tesla staat.

#7 Steve Jobs de biografie

Steve jobs

Voor dit boek geldt hetzelfde als voor het boek van Elon Musk. Het gaan niet over het beleggen zelf, maar meer over de denkwijze en de filosofie over het opzetten en runnen van het grootste techbedrijf van de wereld. Als je goed wil beleggen in bedrijven, is het raadzaam om ook naar de gang van zaken in een bedrijf te kijken. Aangezien veel mensen het aandeel Apple al hebben of willen kopen, is het slim om de achtergrondinformatie tot je te nemen. Hoe beter je de beweegredenen van de mensen bij Apple begrijpt, hoe beter je een beslissing kan maken met beleggen. Dit boek geeft je goede inzichten in Apple en de techbedrijven in Silicon Valley.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.