Marcus Lemonis Vermogen

Marcus Lemonis heeft ondertussen een vermogen van meer dan 500 miljoen dollar. Je kan wel stellen dat hij een goede investeerder en zakenman is. Hier kunnen de meeste investeerders alleen maar van dromen. Bij het RTLZ-programma: The profit, laat Marcus Lemonis zien wanneer hij in een klein bedrijf wil investeren en wanneer niet. Hij deelt zelfs zijn tips hoe je in kleine bedrijven moet beleggen. Ook laat hij zien wat er moet veranderen in het bedrijf om het weer winstgevend te laten maken. Ondanks dat niet al zijn investeringen tot een succes leiden, gaat hij hier wel gewoon door. Mede hierdoor zie je in latere seizoenen dat hij steeds terughoudender wordt voordat hij overgaat tot het inkopen in een bedrijf. Maar hoe is Marcus Lemonis begonnen?

In zijn jeugd

Marcus Lemonis is geboren in Libanon in 1973, maar hij werd al snel geadopteerd en groeide als volgt op in Amerika. Zijn eerste baantje was bij zijn grootvader bij een autodealer. Hier leerde hij de markt van de automotive kennen. Het is dan ook niet toevallig dat seizoen 1 aflevering 1 over een autodealer ging.

Ondanks dat het handelen in zijn bloed zat, heeft hij politiek gestudeerd. Hier heeft hij geleerd om zich zeer goed te kunnen verwoorden en deze eigenschap is fijn om te hebben tijdens onderhandelingen. Een carrière in de politiek is er nooit van gekomen, maar de kwaliteit om zeer goed te kunnen onderhandelen en beargumenteren heeft hij zijn hele carrière meegenomen. Zijn hart lag toch bij een zakenman en investeerder zoals wij die nu kennen.  

Begin van de carrière van Marcus Lemonis

Met een goed stel hersens en veel kennis van de automotive industrie, is hij zich gaan richten op de campers. Door steeds meer dealers voor campers onder zijn hoede te hebben, begon zijn vermogen te groeien. Zijn vermogen begon pas echt groot te worden toen zijn bedrijf ging fuseren met Camping World, waar hij ook CEO van werd.

Camping World is de hoeksteen van zijn vermogen en inmiddels is dit bedrijf meer dan 3,7 miljard dollar waard. Marcus Lemonis bezit nu nog maar 1,21% van alle aandelen wat neerkomt op 44,8 miljoen dollar. Bijna 10% van zijn vermogen zit in dit bedrijf. In 2020 had Camping World nog een winst van 122 miljoen dollar kunnen maken, dus het bedrijf loopt nog goed.

Beste bedrijven uit The Profit

Het grootste gedeelte van zijn vermogen bestaat ondertussen uit bedrijven die waarbij hij zichzelf heeft ingekocht. Aangezien Marcus Lemonis 6 seizoenen heeft opgenomen, zijn sommige bedrijven heel groot geworden.

Car Cash

Seizoen 1 aflevering 1 was meteen een groot succes te noemen. Deze autodealer bevindt zich ondertussen op meer dan 100 locaties in Amerika en maakt ook reclame bij NASCAR. Het opvallendste is dat Marcus Lemonis maar één geld hoefde te investeren in dit bedrijf. Daarna liep het zo goed, dat het op eigen kracht kon uitbreiden.  [1]

Mr green tea

Dit familiebedrijf maakt premium ijs en verkoopt het ondertussen aan 1000 restaurants en ligt ook in de winkel. De marges op ijs liggen vaak boven de 60%, dus hier valt veel geld te verdienen. Mr green tea had al een goed product in combinatie met de juiste werknemers. Marcus Lemonis heeft de infrastructuur en het verkoopkanaal vergroot, zodat het product goed werd verkocht. [2]

Bently’s Barkery

Bently’s Barkery is een dierenwinkel dat zich richt op gezonde dierenvoeding. Het concept en het idee was goed, maar de uitwerking liep in het begin nog niet. Dat is de reden dat Marcus Lemonis 25% van dit bedrijf in handen heeft. Ondertussen heeft deze keten 68 winkels en groeit nog steeds. [3]


[1] https://www.carcash.com/

[2] https://www.mrgreentea.com/

[3] https://insigniaseo.com/blog/bentleys-corner-barkery-the-profit-updates-in-2020/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.