Hoe verdien je veel geld met cryptocurrency

Om mij heen zie en hoor ik verschillende succesverhalen over de Bitcoin en andere cryptocurrency. Sommige mensen zijn hier heel rijk mee geworden en andere mensen hebben hier veel geld mee verloren. Ik ben ook al vanaf eind 2012 aan het proberen om de jackpot te winnen met verschillende soorten cryptomunten, maar helaas is mij dat nog niet gelukt. In 2013 stapte ik er te vroeg uit en in 2018 stapte ik er te laat uit. Dit onderwerp knaagt al wel langer aan mij. Ik wil wel graag weten hoe je de meeste kans maakt om veel geld te verdienen met cryptocurrency en wat de risico’s zijn die daarbij komen kijken. Ik denk dat ik er eindelijk uit ben. Hieronder heb ik de mogelijkheden beschreven hoe je veel geld kan verdienen met cryptocurrency en waarop je moet richten als je voor de jackpot wil gaan net zoals ik.

Geld verdienen met staking

Tegenwoordig kan je een passieve inkomstenstroom creëren met cryptomunten door staking. Hierbij zet je in principe je cryptomunten vast bij een broker. De broker gebruikt je munten dan om nieuwe blokken vrij te krijgen. Op deze manier worden de mensen beloont die al munten hebben. Je kan het vergelijken met rente die je bij een bank krijgt. Bij staking zijn de rentes vele malen hoger dan bij een bank. Ik heb al een munt voorbij zien komen waarbij 18% dividend per jaar wordt uitgekeerd. Op YouTube zag ik een persoon die op deze manier €2.000,- per maand aan het verdienen was. Hij heeft het goed voor elkaar, want hij heeft het rente op rente-effect goed toegepast.

Helaas kleven hier ook nadelen aan. Hij heeft dit voor elkaar kunnen krijgen, omdat hij voor €133.000,- aan cryptocurrency vast heeft gezet bij de broker. De meeste mensen hebben dit geld niet om zoiets voor elkaar te kunnen krijgen. Daarnaast loop je ook het risico dat de munt in een korte tijd enorm in waarde afneemt. Het in elkaar zakken van de markt is al 2 keer eerder gebeurd, dus ik sluit niet uit dat het voor een derde keer ook kan gebeuren. Wanneer de munt niks meer waard aan het worden is terwijl alles vast staat, dan kan je niks meer redden. Je cryptomunten staan namelijk vast. Hiermee loop je een groot risico voor een “bescheiden” winst van 18% per jaar. Hier komen niet de succesverhalen vandaan waar ik naar opzoek ben. Daarnaast heb ik ook geen €133.000,- klaarliggen waarmee ik zoiets kan opzetten.

Waarom word je met staking niet snel rijk

Ik heb hieronder een paar koersen van de grootste cryptomunten staan en de koers uitgezoomd. Zo krijg je een duidelijk beeld van hetgeen wat er afspeelt in deze markt. Hierin valt op de elke munt één uitschieter naar boven heeft in een tijdsbestek van 2 maanden tijd. Alle andere maanden gebeurt er eigenlijk niet veel. De meeste mensen die veel geld hebben verdiend met cryptomunten, zijn de mensen die de juiste munten hebben gekocht toen de koers laag stond. Daarna schoot de koers soms 1000% omhoog in 2 maanden tijd, om daarna weer terug te zakken naar de lage stand zoals voorheen. Alleen de mensen die op het juiste moment zijn ingestapt en uitgestapt, hebben 1000% winst en de rest vist achter het net.

Ethereum koers

koers Ripple
koers Litecoin

Bijna alle koersen staan vanaf 2016 ongeveer gelijk met een paar maanden geleden en dat komt neer op 60 maanden. Dan is er een hele grote stijging in 2 maanden tijd, waarvan de koers echt hoog stond in een tijdsbestek van 1 maand. Als je hier percentueel naar gaat kijken, dan staat de koers 1,7% van de tijd extreem hoog. Alleen in dit tijdsbestek kan je de klapper maken en hier wil jij je op richt. Hier komen de echte succesverhalen vandaan.

Stel je voor dat jij je toch richt op staking. Dan is de kans heel groot dat al jouw geld vast staat om 18% winst te kunnen behalen in een jaar tijd, terwijl de koers in 1,7% van de tijd 1000% stijgt en dan weer zakt. Dan ben jij je aan het richten op het verdienden van dubbeltjes en dan laat jij de geld trein aan je voorbijgaan. Je kan er namelijk niet uitstappen, omdat het geld vast staat. De enige manier om veel winst te kunnen maken, is door op elk gewenst moment goed uit te kunnen stappen. Met staking blokkeer je voor jezelf deze mogelijkheid. Daarom kan je met staking niet snel rijk worden, maar door op het juiste moment uit te stappen wel.

Dagelijks handelen

Als je naar de koersen kijkt, valt ook op dat de koers 1x in de 4 jaar uit het niets met bijna een rechte lijn omhoog sprint. Als je dagelijks gaat handelen, is de kans heel groot dat je één keer net uitstapt als de sprint omhoog wordt ingezet. Dan zit jij netjes achter je scherm te wachten tot de koers weer naar beneden komt, maar dat gebeurt pas 2 maanden later. Net in de tijd dat de enige piek in 4 jaar tijd er is. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Wat is het risico

Risico met cryptocurrency en Bitcoin

Als je voor een winst van 1000% gaat, koop dan een munt of verschillende munten en wacht tot ze weer omhoogschieten. Door het dagelijks of wekelijks te handelen, kan je inderdaad de winst van 1000% naar 1100% krijgen. Hiermee creëer je wel een extra risico bovenop de risico’s die je al loopt. Namelijk dat net jouw munt niks wordt, of dat je verkeert uitstapt.

  1. Om even een schatting te maken. Als je een munt koopt en niks doet en probeert juist uit te stappen, dan schat ik in dat je 10% tot 20% kans hebt dat dit jou gaat lukken. Je haalt namelijk alle mogelijke belemmeringen voor jezelf weg om één keer raak te kunnen schieten. Voor elke €1.000,- die je inlegt, maak je 10% tot 20% kans om hier €10.000,- van te maken als je hiervoor gaat. Ik had aan aangegeven dat er een nieuwe opleving is bij de cryptocurrency, dus de kans is groot dat je alleen maar goed hoeft uit te stappen.
  2. Als je ook dagelijks gaat handelen, dan schat ik dat de kans minder is dan 3% dat jou dit gaat lukken. Er komt namelijk een belemmering bij dat je net alles verkoopt als de koers omhoog sprint. De extra winst die je hiermee kan behalen, wegen niet op te extra risico’s. Het dagelijks handelen moet jou ook lukken indien je weinig ervaring hebt met het voorspellen van koersontwikkelingen. Mij is het voorspellen van koersen nog nooit gelukt, daarom beleg ik ook het liefste passief.   
  3. Als je voor staking kiest, dan schat ik de kans in op minder dan 1% dat jij de jackpot hebt. Als je geld elke keer voor een jaar vastzet, dan is de kans zeer groot dat het overlapt met die ene piek in 4 jaar tijd.
    1. Indien jij je munten 4 jaar lang na elk jaar een week vrijhoudt na de staking en de piek net valt als jouw munten vrijkomen, is de berekening als volgt. 8,3% * 1,7% = 0,14% dat je goed zit. Dan loop je ongeveer 100 keer meer risico vergeleken met optie 1 om een winst te krijgen van 1180% i.p.v. een winst van 1000%. Ik weet dat de mensen die hierin beleggen van risico houden, maar dit staat niet met elkaar in verhouding.

Hoe verdien je hiermee het meeste geld met het minste risico?

Risico met cryptocurrency en Bitcoin
  1. Koop een munt waar veel over geschreven wordt en wat eventueel een hype zou kunnen worden. Dat verhoogt namelijk de kans dat er een piek aankomt. Zonder hype, geen piek en zonder piek is er geen jackpot.
  2. Haal alle belemmeringen voor jezelf weg om op elk moment goed uit te kunnen stappen. Je weet niet wanneer de piek plaatsvindt. Als de piek eenmaal is geweest, is de kans groot dat je weer 4 jaar moet wachten op de volgende piek.
  3. Als je eenmaal op een dikke winst staat, neem dan genoegen met de winst. Je kan toch nooit precies op de piek uitstappen, maar je kan wel met een winst uitstappen.
  4. Is dit allemaal toch te veel risico, dan kan je ook gaan beleggen. Lees de beleggingstips waar je op moet letten, of doe hetzelfde als Warren Buffett. Dan kom je er ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.