Beleggen in groene energie als Biden wint

Groen beleggen is de laatste jaren steeds meer in trek, omdat de winsten noemenswaardig worden. Voorheen kon een groene investering alleen nog maar winstgevend zijn met behulp van subsidie van de overheid. Tegenwoordig zijn er steeds meer groene energieprojecten die bestaansrecht hebben zonder de hulp van de overheid. Daarnaast is de markt ook enorm aan het groeien. China heeft nu ook aangegeven dat zij alle energie groen willen opwekken in 2060 en Europa wil dit in 2050 al gerealiseerd hebben. Indien Joe Biden de Amerikaanse verkiezingen wint, dan gaat Amerika met de grootste economie van de wereld haar pijlen ook richten op groene energie. Beleggen in groene energie betekent op dit moment beleggen in een groeiende markt.

Joe Biden heeft grote invloed op groen beleggen

Alle landen van de wereld hebben al vaak geprobeerd om afspraken te maken om in 2050 energieneutraal te zijn. Europa was vaak het beste jongetje van de klas en gaat hier echt voor. Of ze deze doelstelling halen is een tweede, maar de intentie is er. China heeft de doelstelling gezet op 2060 en meestal maakt China haar beloftes wel waar. Amerika trekt zich elke keer terug als er afspraken nageleefd moeten worden. Aangezien Amerika de grootste economie heeft van de wereld, houdt het veel in of zij wel of niet meedoen met de energietransitie.  

President Trump heeft zich teruggetrokken uit het klimaatakkoord van Parijs, want hij kijkt voornamelijk naar de economische groei van Amerika. Amerika heeft veel olie in de grond, dus hebben zij veel baat van een economie op grijze energie. Hoe meer olie er nodig is, hoe meer werkgelegenheid er gecreëerd of behouden kan worden. Daarom is hij geen voorstander om alle energie groen op te gaan wekken. Indien Trump wordt herkozen, zal Amerika zich blijven richten op olie.

Biden kijkt hier heel anders tegenaan. Hij wil terugkeren naar het klimaatakkoord van Parijs als hij wordt verkozen. Indien Amerika terugkeert, dan hebben zij dezelfde doelen als Europa, namelijk energieneutraal worden in 2050. Dit houdt veel in voor de markt van groene energie, want hierdoor zal een grotere vraag ontstaan naar groene energie.

Groene energie zit al in de lift

De mensen die al geld hebben belegd in de bedrijven die zich met groene energie bezighouden, hebben het afgelopen maanden goed gedaan. Joe Biden staat voor in de peilingen en de markt reageert hier altijd op. Ondanks dat geen één krant zich meer durft te wagen aan een voorspelling van de presidentsverkiezingen, doen aandelenhandelaren dat wel. De aandelenhandelaren denken dat Joe Biden gaat winnen. Dat is te zien aan een indextracker op groene energie. Deze indextracker is afgelopen 18 maanden verdubbeld, terwijl de jaren daarvoor weinig beweging te bekennen was. Dit geeft aan hoe belangrijk het voor deze markt is dat Joe Biden gaat winnen.  [1]

koersontwikkeling iShares global clean energy

Je bent nog niet te laat met beleggen in groene energie

Beleggen in groene energie
Beleggen in groene energie

Voor het geval je denkt dat je te laat bent met instappen, dan heb ik goed nieuws. Ondanks dat de markt denk dat Joe Biden gaat winnen, weet de markt het ook nog niet zeker. Hierdoor zal er altijd nog ruimte tot groei overblijven voor het geval Trump toch wint. De aandelen in deze tracker kunnen nog gaan groeien, indien het eenmaal zeker is dat Joe Biden wint. Je kan dus nog een graantje meepakken in deze markt.

Daarnaast wordt groene energie ook steeds goedkoper en grijze energie steeds duurder en Amerika blijft een kapitalistisch land. Als groene energie eenmaal goedkoper wordt dan grijze energie, zal Amerika voor de goedkoopste oplossing kiezen. Deze ontwikkeling zal wel iets trager gaan onder het presidentschap van Trump, maar het zal wel doorgevoerd worden. Indien je wil beleggen in groene energie, dan beleg je in een markt die hoe dan ook groeit. Persoonlijk gezien heb ik het idee dat je dan best veilig aan het beleggen bent.

Samengevat

  • Beleggen in groene energie wordt steeds populairder
  • Als Biden gaat winnen, dan zal de grootste economie van de wereld overstappen op groene energie
  • De markt verwacht dat Biden gaat winnen, daarom is de markt zo sterk gestegen
  • Je bent nog niet te laat met investeren in groene energie, want de markt kan nog veel groeien
  • Let op, als Trump wint, zal dit zeker merkbaar zijn
Trump investeert niet in groene energie
Trump investeert niet in groene energie

[1] https://www.nu.nl/weekend/6081946/klimaatwereld-kijkt-gespannen-naar-vs-winst-biden-kan-domino-effect-creeren.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.