Aan welke 3 eisen moet een pokerspeler voldoen voordat je hem backt?

Toen ik dit te weten was gekomen hoe je in een pokerspeler investeert, wist ik precies wat mij te doen stond. Ik ging op internet alle online pokerstatistieken analyseren van alle spelers die gebackt wilden worden. Hier kwam de nerd in mij naar boven, want alle lessen die ik ook bij wiskunde had gehad kwamen eindelijk van pas. Zo maakte ik een lijst met criteria waar een spelers aan moest voldoen, voordat ik hem geld gaf.

  1. Op de lange termijn moest de speler op winst staan, want dat gaf aan dat de speler echt iets kon.
  2. Er moest minimaal één soort toernooi zijn die de speler minimaal 200x had gespeeld en daar op winst staan. Dan wist ik dat de speler op langer termijn “altijd” winst kon maken als dat toernooitje vaker gespeeld zou worden. 
  3. Het geld dat iemand nodig had, mocht niet boven de €100,- uitkomen, omdat ik nog maar 18 was en niet veel geld had.

Zodoende kwam ik in contact met een paar spelers die aan al mijn criteria voldeden. Ik had met die spelers afgesproken dat zijn contact met mij op mochten nemen als ze gebackt wilden worden. Na een paar duidelijke afspraken gemaakt te hebben, was ik klaar voor mijn eerste investeringen in pokerspelers. Vaak had ik wel het idee dat ik meer van iemand zijn pokerspel afwist dan de pokerspeler zelf, omdat ik erop stond dat ze alleen een bepaald toernooitje mochten spelen. Meestal gingen de mensen wel akkoord met mijn eisen, want wie betaalt die bepaald.

Na een tijdje kwam ik in contact met een speler die zichzelf Fambach noemde op Pokerstars. Hij was zeer goed in het spelen van een toernooi van 180 man met een inschrijfgeld van €2.20. Dit was precies goed. Ik gaf hem genoeg geld zodat hij zichzelf 25x achter elkaar in kon schrijven in datzelfde toernooi. Het was financieel niet aantrekkelijk om al die moeite te doen om €2.20 te investeren om er misschien €5,- van te maken. Het was wel interessant om iemand €45,- te geven en om daar €55,- van maken. Door iemand vaak hetzelfde toernooi te laten spelen, wordt de kans ook verlaagt dat iemand door pech verliest. Op deze manier is de kans groter dat een bekwaam iemand winst kan maken. Na verloop van tijd had ik van €50,- meer dan €200,- weten te maken. In die tijd had ik een ochtendkrantwijk en dit was voor mij hetzelfde als 3 weken vroeg opstaan. Ik zag mijzelf al een carrier switch maken.

Hier is mijn liefde voor het beleggen op 18 jarige leeftijd begonnen en is het uitgegroeid tot een passie waar ik nog steeds dagelijks bezig mee ben. Soms zit ik nog wel eens te denken om een cowboy rekening te openen om mensen te backen die geld nodig hebben en misschien ga ik dat in de toekomst ook nog doen. Voor nu denk ik bij mezelf: “Stick to the plan ” en blijf alleen investeren in aandelen en indexfondsen die winst maken. Eerlijk gezegd blijft het backen een groot risico.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.