Hoe investeer je in pokerspelers?

Het investeren in pokerspelers vergt natuurlijk enige uitleg, want hier komt uiteindelijk wel veel bij kijken. ….. Toen ik een jaar of 18 was, speelde ik veel poker op internet. Met veel poker bedoel ik ook echt VEEEEEEL. Het was zelfs zo erg dat ik op mijn 18de meer tijd spendeerde aan online poker, dan aan mijn examenjaar HAVO. Het verbaast mij nog steeds dat die combinatie beide goed zijn uitgevallen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij het online pokeren kom je veel in contact met andere fanatiekelingen en forums waarop iedereen zijn of haar bevinden deelt. Op zo’n forum is er ook de mogelijkheid om andere mensen te backen. Dat houdt het volgende in. Als een speler zich voor €200,- aan toernooien wilt inschrijven en maar €100,- op zijn rekening heeft staan, heeft hij een probleem. Tenzij hij andere mensen kan vinden die €100,- willen voorschieten. Het betalen van een deel van iemand zijn inleggeld heet backen. Als iemand €100,- voorschiet, koopt die in dit geval 50% van zijn totale inleg. Wanneer het totale prijzengeld verdeeld moet worden, gaat 50% naar de speler en 50% naar de backer. Deze verdeelsleutel kan natuurlijk op verschillende manieren worden ingevuld.

Waarom verkoopt een pokerspeler een deel van zijn toernooigeld?

Nadat ik met verbazing naar dit fenomeen had gekeken, viel mij op dat hele goede spelers vroegen om gebackt te worden. Persoonlijk gezien begreep ik hier niks van, want waarom zou een structurele goede speler een deel van zijn inleg verkopen en uiteindelijk een deel van zijn winst gaan afgeven? Nieuwsgierig dat ik was, trok ik mijn stoute schoenen aan en belde een bekende speler op waar ik veel contact mee had. Hij vertelde mij het volgende.

Soms wil hij nieuwe toernooitjes uitproberen. Dat kan goed uitvallen of juist verkeerd uitvallen en zoiets is het makkelijkste als dat met andermans geld wordt gedaan. Dit zag ik als een groot risico en daar wilde ik mijn handen niet aan branden. Hier had ik al mijn eerste slimme beslissing gemaakt om te onderzoeken waar ik niet in wil investeren.

Wat hij als tweede optie zei, sprak mij wel aan. Soms draaide hij helemaal door tijdens het spelen en zo verspeelde hij bijna al zijn geld op zijn pokeraccount. Dan moest hij weer opnieuw beginnen met het opbouwen van zijn stack. Een van de vervelendste dingen om te doen als online pokerspeler, is het overschrijven van geld van je eigen bankrekening naar je pokeraccount. Dat is de verkeerde kant op, omdat iedereen juist geld wilt verdienen met pokeren. Aangezien dit pijn doet, proberen veel mensen dit te voorkomen. Dan wijken sommige spelers uit naar het backen en zoeken zij mensen op die graag een deel van de inleg willen betalen. Deze optie sprak mij wel enorm aan, want nu wist ik waarom sommige spelers een deel van hun inschrijfgeld wilden verkopen van toernooien waar ze structureel winst op maakten.

Indien het bij jou ook gaat kriebelen om pokerspelers te backen, kan je een account aanmaken bij www.pokernews.nl om in contact te komen met andere spelers. Voordat je dat doet, raad ik je aan om eerst in te lezen in: Aan welke 3 eisen moet een pokerspeler voldoen voordat je hem backt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.